Friday, January 19, 2007

Cado

La prima vedere cumpararea unui cadou, sa zicem cu ocazia unei zile de nastere, pare cea mai simpla si mai distractiva activitate din lume. Dar nu e deloc asa. Adica distractiva poate sa fie, dar simpla NO WAY! De ce? Pai pentru ca trebuie sa iei in considerare o gramada de chestii:
- In primul rand, fondurile de care dispui. Daca vrei sa cumperi un parfum de la Armani si ai bani doar de unul de la 38 apare ceea ce se numeste o problema. Si trebuie sa o rezolvi, ca doar e a ta. Si cum probabil nu o sa-ti vinzi cainele, telefonul sau colectia de pahare de cola de la oferta de sarbatori pentru a cumpara un cadou, si cum nici nu vrei sa apari cu o chestie ridicatoare de sprancene si producatoare de zambete false, vei lua clasica felicitare cu maimute care scot limba sau sioricei care se trag de codita si eternul ursulet/porcusor/iepuras de plus. La multi ani!
- In al doilea rand, preferintele sarbatoritului. Daca il/o cunosti foarte bine, nu-i bun! Pentru ca te gandesti prea mult sa ii iei exact ce si-ar dori si ajungi la concluzia ca nimic nu e suficient de bun. Si atunci, ca sa nu dezamagesti persoana respectiva luandu-i un ceva care sa se apropie de cadoul ideal, dar sa nu fie exact ceea ce trebuia, ii iei un animal de plus si o felicitare. Daca nu il/o cunosti aprope deloc, nu vrei sa dai in bara si sa risti sa te urasca toata viata si pe tine asa cum o uraste pe bunica care, in fiecare an ii croseteaza un pulover multimulticolor de craciun, ii iei o felicitare draguta si probabil un maimutoi de plus. La multi ani!
Iar daca vrei sa fii cu adevarat original si sa faci impresie, iei o felicitare care se deschide in trei parti si care are imprimata si o maimutica, si un soricel. Si daca gasesti si un ursulet foooarte pufos si care mai si canta Jingle Bells sau Old McDonald, esti cel mai tare ;) La multi ani si-nca un pic pic pic...

No comments: